37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Markus Stockhausen Group – Tales Tour

27. 10. 2021. - Velika sala DOB 19.00

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Markus Stockhausen – truba, fliglhorna, elektronika
Jeroen Van Vliet – klavir, klavijature
Sebastian Gramss – bas
Christian Thome – bubnjevi 

Trubač i kompozitor Markus Štokhauzen jedan je od najraznovrsnijih umetnika našeg doba, ostvarujući vrhunske rezultate uporedo u domenu džeza, savremene i klasične muzike. Sin je čuvenog avangardnog kompozitora Karlhajnca Štokhauzena, čija je brojna dela i izvodio, kao i sa njim nastupao (prvi put još kao četvorodišnjak!), a sarađuje i sa polubratom Simonom, kompozitorom i saksofonistom. Tokom karijere duge četiri decenije snimio je preko 90 albuma kao lider ili sajdmen za produkcije ECM, SONY/OKeh, EMI classics, ENJA i Aktivraum, između ostalih.

Sarađivao je sa značajnim ličnostima savremenog džeza (Arild Andersen, Patris Heral, Ferenc Snetberger, Florijan Veber, Ralf Tauner, Rajner Bruninghaus…), pisao je muziku za brojne svetske orkestre i/ili sa njima nastupao (The London Sinfonietta, Metropole Orchestra, Franz Liszt Chamber Orchestra, Berlin Philharmonic, BBC Symphony Orchestra, Hamburger Symphoniker, WDR Funkhausen Orchestra, Swiss Jazz Orchestra i Camerata Bern…), svira intuitivnu muziku u duu Moving Sounds sa suprugom Tarom Bouman, a vodi i world music septet Eternal Voyage. Posvećen je i pedagoškom radu, osmislio je nekoliko originalnih seminara na teme kreativnog sviranja trube, intuitivne muzike, plesa, pevanja i meditacije. Dobitnik je WDR Jazz Prize (2005), JTI Jazz Award (2017) i ECHO Jazz Prize (2018).

https://www.markusstockhausen.de/