37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Petros Klampanis Trio

29. 10. 2021. - Velika sala DOB 19.00

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Petros Klampanis – bas
Kristjan Randalu – klavir
Bodek Janke – bubnjevi 

Basista i kompozitor Petros Klampanis odrastao je u Grčkoj, okružen spojem mediteranskog i balkanskog folklora. Potom se nastanio u Njujorku, kombinujući sopstvene korene sa klasičnom i popularnom muzikom u traženju autentičnog izraza. Među brojnim umetnicima sa kojima je sarađivao su Greg Ozbi, Žak Morelenbaum, Gilad Hekselman, Ari Henig, Žan-Mišel Pilk, Šaj Maestro, Antonio Sančez i sastav Snarky Puppy, a srpska publika upoznala ga je na Pančevačkom džez festivalu u kvartetu Odeda Tzura. U rodnoj zemlji njegovu muziku izvodio je Greek Public Symphonic Orchestra kao i mladi simfonijski orkestar MOYSA, a kao producent ili svirač sarađivao je sa Dimitrom Galani, Marijom Faranturi i Mariosom Frangulisom. Takođe je na kanalu YouTube realizovao video projekat Rooftop Stories, kombinujući solo bas i elektronska pomagala u izvođenju raznolikog repertoara – od grčke folk muzike, preko džez standarda, do indi-roka. 

Objavio je četiri albuma kao lider – Contextual (Inner Circle Music, 2011),  Minor Dispute (Inner Circle Music 2015), Chroma (Motema, 2017) i Irrationalities (ENJA/Yellowbird, 2020). Za poslednji album trijumfovao je u tri kategorije Independent Music Awards: numera „Easy Come, Easy Go“ osvojila je nagrade kritike i publike za najbolji džez instrumental, a nagrađen je i kao najbolji džez producent.

https://www.petrosklampanis.com