37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Theo Croker BLK2LIFE || A FUTURE PAST

26. 10. 2021. - Velika sala DOB 19.00

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Theo Croker – truba
Michael King – klavijature
Eric Wheeler – bas
Michael Ode – bubnjevi

Unuk čuvenog bluz-sving trubača Doka Čidema, trubač i kompozitor Teo Kroker je prva profesionalna iskustva stekao tokom višegodišnjeg boravka u Šangaju – osim angažmana u vodećim klubovima (House of Blues, Peace Hotel Jazz Bar), bio je i muzički direktor u popularnom TV serijalu Asia Uncut. Godine 2010. upoznao je Di Di Bridžvoter, potom ušao u njen prateći bend, te uz njenu podršku napokon ostvario i upečatljivu solo karijeru. Osim što je Krokerov treći album Afro Physicist (2014) objavila na svojoj etiketi DDB Records, kao i pevala na albumu, svojim uticajem obezbedila je i učešće renomiranih džezera, kao što su Roj Hargrouv, Stefon Haris, Saliven Fortner, te njena kći Čajna Mozis. Uspeh ovog ostvarenja omogućio mu je nastupe na prestižnim svetskim festivalima (Roterdam, San Sebastijan, Peruđa…), kao i predstavljao najbolju podršku u odluci da se vrati u SAD.

Prethodni album Star People Nation doneo mu je prvu nominaciju za Gremi, a od aktuelnog izdanja BLK2LIFE || A FUTURE PAST očekuje se da nastavi njegov put u vrh savremenog džeza. U saradnji sa brojnim uvaženim gostima (Geri Barc, Ari Lenoks, Vajklif Džin…), album predstavlja zvučnu proslavu Krokerovih afro-korena, uz veliko poštovanje prema džez i fank tradiciji, ali i otvorenost prema savremenim tokovima, poput hip-hopa, repa i neo-soula.

https://theocroker.com/