37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Džez oktet FMU & Specijalni gosti:
Vokalni kvartet MING

31. 10. 2021. - Kombank dvorana 19.00

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

FACULTY OF MUSIC- DEPARTMENT OF JAZZ AND POPULAR MUSIC

Novak Mijović – truba
Luka Ignjatović – alt saksofon
Oliver Đurković – tenor saksofon
Kosta Vukašinović – trombon
Rastko Obradović – bariton saksofon
Bojan Cvetković – klavir
David Gegić – kontrabas
Miloš Grbatinić – bubnjevi
Vladimir Nikolov – dirigent

 

Specijalni gosti: Vokalni kvartet MING

Milica Dobrić – vokal
Ivana Dimitrijević – vokal
Nataša Pejčić – vokal
Gorica Šutić – vokal

Fakultet muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu (FMU) osnovan je 1937. godine, kao Muzička akademija sa sedam odseka, da bi u međuvremenu prerasla u instituciju koja danas, na osnovnim studijama, organizuje nastavu na trinaest studijskih programa. Od školske 2011/2012. FMU je nosilac TEMPUS projekta, kojim se uvodi interdisciplinarnost u muzičke studije u zemljama Zapadnog Balkana u skladu sa evropskim standardima. Projekat je omogućio osnivanje Katedre za džez i popularnu muziku (2012), nakon višedecenijskih napora. Njeni članovi su Vladimir Nikolov (šef katedre), Aleksandar Cvetković (šef odseka), Luka Ignjatović, Dragan Ćalina, Vesna Petković, Novak Mijović, Vanja Kevrešan, Sava Miletić, Ivan Ilić, Milan Nikolić i Anđelko Stupar. Kao gostujući profesori do sada su angažovani brojni istaknuti umetnici, među kojima su Džonatan Krajsberg, Bojan Zulfikarpašić, Mišel Hendriks, Simon Rigter, Stjepko Gut, Kristin i Ingrid Jensen. 

Posle brojnih nastupa na pratećim programima, džez odsek FMU se prvi put predstavlja na glavnom programu festivala – u uvertiri koncerta vodeće kompozitorke sveta Marije Šnajder. Program Odlazak čine numere studenata i profesora odseka (Bojan Cvetković, Nevena Pejčić, Luka Ignjatović i Vladimir Nikolov), u premijernom izvođenju džez okteta FMU i Vokalnog kvarteta MING.

www.fmu.bg.ac.rs/o-fakultetu/struktura/katedre/katedra-za-dzez-i-popularnu-muziku/