37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Edi Nulz

31. 10. 2021. - Amerikana DOB 22.30

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Siegmar Brecher – bas klarinet
Julian Adam Pajzs – gitara
Valentin Schuster – bubnjevi  

Sastav Edi Nulz je čista zvučna anarhija: džez trio bez basa, rok bend bez vokala. Bas klarinet je ovde i solo instrument i glas i bas – tri u jednom! Gitara se pak ponekad izdašno prepušta niskofrekventnim radostima. A grmljavina bubnjeva daje završni udarac ovoj muzičkoj leguri grandioznih groteski i veselih besmislica. Edi Nulz spaja i razdvaja, namerno ispada iz takta, samo da bi se koji sekund kasnije vratio na put uz neki kolektivni trzaj, mali trik ili zvižduk. Na kraju, nonšalantno manipulisanje različitim stilovima otkriva koliko se trojica muzičara lepo zabavljaju, prenoseći to i na publiku. Svaki koncert jeste radosni hod po užetu između ludila i preciznosti, preciznosti i ludila. Grand audio drama, baby!

Bend je nastao 2011. godine, za potrebu diplomskog koncerta Valentina Šustera. Do danas su objavili pet albuma, aktuelno ostvarenje Meganan izašlo je marta ove godine. U aprilu 2019. našli su se na showcase programu sajma Jazzahead!, a ove godine i na digitalnom izdanju istog sajma sa kolegama iz Švajcarske The Great Harry Hillman, nastupajući pod imenom The Great Harry Nulz. Osim izvođačke karijere, Šuster je osnivač i umetnički direktor radionice Nordic Grooves, Zigmar Breher je vodio koncertnu seriju Fat Tuesday i festival  Jazzwerkstatt Graz, a Julijan Adam Pajc se bavi i filmskom i pozorišnom muzikom. 

https://www.edi-nulz.com/