37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Ghost Horse

29. 10. 2021. - Amerikana DOB 22.30

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Dan Kinzelman – saksofoni, bas klarinet
Filippo Vignato – trombon
Glauco Benedetti – tuba, eufonijum
Gabrio Baldacci – bariton gitara
Joe Rehmer – bas
Stefano Tamborrino – bubnjevi 

Sekstet Ghost Horse predstavlja prirodnu evoluciju kolektiva Hobby Horse, jednog od vodećih sastava italijanskog džez andergraunda. Trio je snimio šest albuma, očaravajući publiku i kritiku bezobzirnim pristupom i nepredvidivim tokovima muzike. Ghost Horse uključuje i mlade duvače Glauka Benedetija i Filipa Vinjata (prvi je pre dve godine nastupao na festivalu u sastavu Yellow Squeeds, a drugi je 2020. predstavio svoj trio), kao i Gabrija Baldakija, lidera Gruppo Formica i dugogodišnjeg saradnika Đanluke Petrele. I osnivači Hobby Horse angažovani su u brojnim drugim projektima kao sajdmeni, lideri ili kolideri: Den Kinzelman vodi i sastav Ghost, Stefano Tamborino bendove Don Karate i Seacup, a Džo Remer je i član kolektivnog trija Drive. 

Sastav Ghost Horse niče iz bogatog humusa latinoameričke i afričke poliritmije, stvarajući mračan i misteriozan ekosistem. Oni razgrađuju i iznova kombinuju elemente free-jazza, hip-hopa i bluza, ostvarujući fastinantan rezultat mešanjem različitih sastojaka. Naslovi numera na debi albumu Trojan (2019) inspirisani su borbom za zemljište i pravo na vodu tokom kolonizacije Severne Amerike. Ove teme su tragično relevantne i danas, usred globalnog dijaloga o eksploataciji resursa, masovnoj migraciji, ekonomskog i digitalnog rata, nadovezujući se na pretnju ekološkim kolapsom.

https://www.hobbyhorse3.com/ghost-horse