37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

Stanković All Stars

30. 10. 2021. - Velika sala DOB 19.00

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

MUZIČKA ŠKOLA “STANKOVIĆ”, DŽEZ ODSEK

Aljoša Andrejević – alt saksofon
Ivan Nešić – tenor saksofon
Jovana Grubić – gitara
Minja Mijušković – klavir
Lav Vozlić – bas gitara
Časlav Šehović – bubnjevi

 

Profesori: 

Ivan Radivojević – truba
Andreja Hristić – klavir
Andreja Stanković – gitara

Muzička škola „Stanković“ osnovana je 1911. godine, pod pokroviteljstvom Nj.V. Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Najpre je radila u okviru Pevačkog društva „Stanković“ (1881). Ime je dobila po kompozitoru Korneliju Stankoviću, koji je imao pionirsku ulogu u zapisivanju i harmonizovanju građanskih pesama i narodnih napeva. Kroz školu su prošli brojni priznati umetnici, kojima su predavali vrsni pedagozi i muzički eksperti. Prvi direktor bio je Stanislav Binički.

U školi je 1993. godine osnovan prvi odsek za džez muziku u jugoistočnoj Evropi, postajući primer mnogim institucijama u regionu. Profesorski kadar čine istaknuti domaći džez muzičari – Ivan Radivojević, Jelena Jovović, Nenad Petrović, Aleksandar Grujić, Predrag Revišin, Dušan Ivanišević i Nebojša Kostić, između ostalih. Mnogi učenici nastavili su svoje školovanje na prestižnim džez akademijama u inostranstvu, među kojima i Dušan Vukmirović, Petar Krstajić, Miloš Čolović, Ognjen Gotovčević i Katarina Kočetova. Mali sastavi formirani od polaznika škole više puta su učestvovali u pratećem programu festivala. Stanković All Stars, sastavljen od izabranih učenika i profesora sa odseka, prvi je ansambl škole koji će nastupiti na glavnom programu, u uvertiri koncerta Azize Mustafazade. Program čine numere u hardbap maniru, uključujući i originalne aranžmane članova sastava.

http://msstankovic.edu.rs/