37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

37. Beogradski Jazz Festival 2021

via @bgjazzfest

TGB

31. 10. 2021. - Amerikana DOB 22.30

Organizator zadržava pravo na promenu programa ili satnice u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo da program i satnicu proverite na dan koncerta na www.bjf.rs i www.domomladine.org

Sérgio Carolino – tuba
Mário Delgado – gitara
Alexandre Frazão – bubnjevi 

Ne, TGB ipak nije akronim od „The Greatest Band“, mada ne bismo mnogo pogrešili, jer trio zaista okuplja značajne ličnosti portugalskog džeza. Zapravo je akronim naziva instrumenata koje sviraju (Tuba, Guitarra, Bateria/Bubnjevi), ističući njihov originalni format. Trio postoji od 2003. godine, a dosad su snimili tri albuma Tuba, guitar and drums (2004), Evil Things (2010) i III (2019) za vodećeg portugalskog džez izdavača Clean Feed Records, neprikosnovenog lidera u domenu evropske avangarde u 21. veku. 

Serđo Karolino je izvor kreativnosti i virtuoznosti. Odlikuje ga velika radoznalost da istražuje različite muzičke puteve i jezike. Međunarodnu reputaciju ostvario je i u domenu klasike, uporedo ostvarujući izuzetne rezultate u domenu džeza, fanka i improvizovane muzike. Mario Delgado je angažovan u raznim žanrovima, zanimajući se i za akustičnu muziku i za elektronske manipulacije. U domenu improvizovane muzike radi i sa triom Lokomotiv, a bio je prvi portugalski muzičar koji je snimio autorski album (Filactera, 2002) za Clean Feed. Aleksandre Fražao sarađivao je sa brojnim važnim umetnicima i bendovima u Portugaliji, među kojima su Bernardo Saseti, Mario Lažinja, Mario Delgado i Karlos Martins, kao i kolektiv Dead Combo. Ovo mu je povratak na festival, na kome je prvi put nastupio 2007. u bendu Marije Žoao.

https://www.palcoimprovisado.com/tgb